Rivera agita el fantasma de la ingerència russa el 21-D

Rajoy es mostra segur que els catalans votaran amb "normalitat" en les eleccions

Intervenció dAlbert Rivera / VÍDEO: {ATLAS} / IMATGE: DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Albert Rivera fa setmanes que demana al Govern que vagi més enllà en el conflicte territorial. Si dimecres passat va retreure a l'Executiu que “permetés” els talls de vies ferroviàries i carreteres a Catalunya durant la convocatòria de vaga en protesta per l'empresonament dels consellers, aquesta vegada ha aprofitat la seva intervenció en la sessió de control per atiar la por a la ingerència russa durant els comicis autonòmics del 21 de desembre.

“A Catalunya tenim unes eleccions on el nacionalisme pretén destruir el nostre país. Tots els nacionalistes antieuropeus treballen perquè aquestes eleccions no se celebrin amb garanties ni amb llibertat. ¿Què farà el Govern per impedir que pirategin les eleccions, que hi hagi ingerències de països estrangers?”, ha preguntat a Rajoy el líder de Ciutadans, l'únic partit dels quatre grans al qual la crisi territorial està beneficiant en les enquestes.  

“Estic convençut que les eleccions se celebraran en un clima de normalitat. Tothom s'hi presentarà. I a partir d'aquí prendrem totes les mesures perquè els seus temors no es converteixin en res preocupant”, s'ha limitat a contestar Rajoy després de tornar a insistir que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya està funcionant “de manera raonable”.

Notícies relacionades

Rivera, que ha recollit unes recents declaracions del ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, en què expressa la seva por a la ingerència russa a Catalunya en l'estela del que ha passat en altres processos electorals, no s'ha quedat satisfet amb la resposta. “Li estic preguntant què està fent per evitar accions cibernètiques de potències estrangeres”, s'ha queixat el líder de Ciutadans.

“Les decisions no s'expliquen abans de prendre-les. S'expliquen una vegada que han produït efectes. Amb independència dels amics que tinguin els dirigents independentistes, nosaltres tenim uns amics molt importants que són la Constitució espanyola i la llei”, ha dit el president del Govern, que també s'ha mostrat segur que els catalans votaran “amb normalitat”.