CAMÍ DE LES URNES

Forcadell es presentarà a les eleccions amb ERC

La presidenta del Parlament assegura que seguirà defensant "pacíficament i democràticament el que creu millor per al seu país"

zentauroepp40929331 la presidenta del parlament  carme forcadell  a la reuni  de171113104607

zentauroepp40929331 la presidenta del parlament carme forcadell a la reuni de171113104607 / Nuria Julia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del ParlamentCarme Forcadell, ha anunciat que concorrerà a les eleccions del 21 de desembre en la llista d'ERC. Ho farà de número 4 per la província de Barcelona, lloc que el partit li havia reservat, encara que els mateixos republicans reconeixien fa uns dies que probablement no acceptaria l'oferta, considerant la delicada situació judicial en què es troba. De fet, la mateixa secretària tercera del Parlament i militant d'ERCAnna Simó, que la setmana passada va declarar amb Forcadell i altres membres sobiranistes de la Mesa davant el Tribunal Suprem, sí que va anunciar la seva renúncia a repetir en les llistes al Parlament.

Forcadell ho ha anunciat en un apunt a Twitter: "Sempre he defensat pacíficament i democràticament el que crec millor per al meu país. Aquest 21-D ho continuaré fent des de la candidatura d'ERC".

Notícies relacionades

Forcadell és militant d'ERC, i en les últimes eleccions va estar en la llista de Junts pel Sí per Barcelona en qualitat d'independent després d'haver sigut presidenta de l'ANC.

El portaveu dels republicans al Congrés, Joan Tardà, ha reaccionat a la decisió de Forcadell també a les xarxes socials: "Orgullosos que la companya Carme Forcadell sigui a les llistes d'ERC. Un objectiu: 21-D aconseguir la victòria en escons i sufragi", ha apuntat. Gabriel Rufián també s'ha alegrat de la decisió. "Un honor, Presidenta", ha escrit en la mateixa xarxa social.