Miquel Buch: "L'ACM em va pagar el viatge a Brussel·les perquè hi vaig anar com a president d'aquesta entitat"

El també alcalde de Premià de Mar demana "no convertir" l'autocrítica al procés en "autogols"

zentauroepp40851531 el president de l acm  miquel buch  i la de l ami  neus llov171115103305

zentauroepp40851531 el president de l acm miquel buch i la de l ami neus llov171115103305 / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de MarMiquel Buch, ha demanat que el procés d'autocrítica que està fent l'independentisme no es converteixi "en autogols". "Una cosa és fer autocrítica, i a vegades, en segons què, t'equivoques i has d'aprendre dels errors", però una altra és menysprear que el procés independentista té molts seguidors i està fort, ha comentat en una entrevista a RAC-1. Així, ha plantejat les eleccions del 21-D com una oportunitat per mesurar forces: "Ens han dit que el 27 de setembre no n'hi havia prou i que l'1 d'octubre no servia. Doncs el 21-D ens comptarem".

L'alcalde ha assegurat que el sobiranisme assumirà el resultat si les opcions independentistes no sumen majoria, i ha instat "altres estaments, com són l'Estat espanyol i Europa, a acatar el resultat" si els catalans s'expressen a favor de la república.

L'ACM li va pagar el viatge a Brussel·les

Sobre el viatge que gairebé 200 alcaldes catalans van fer a Brussel·les per recolzar Carles Puigdemont i alguns dels seus exconsellers, Buch ha explicat que la "gran majoria" de regidors "van pagar de la seva butxaca" el viatge perquè va ser "plenament institucional", d'uns 300 euros, i que el seu el va assumir l'ACM. "Jo no ho vaig pagar de la meva butxaca. Hi vaig assistir com a president de l'ACM i, per tant, va ser l'associació qui va fer front a aquesta despesa", ha declarat Buch als micròfons de RAC-1. A més, ha afegit que si el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, decideix investigar-ho "és perquè van tenir una gran frustració perquè va ser un acte amb molt de seguiment". 

Notícies relacionades

La declaració de Buch té lloc després de la polèmica que va aixecar l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, que el mateix dia de la visita a Brussel·les va admetre que el seu viatge l'havia pagat l'ajuntament a l'entendre que es tractava d'un acte institucional i que ella hi anava "en representació" del seu municipi i de la institució que representa. "Hi ha de tot. Hi ha alcaldes que s'han pagat el bitllet i n'hi ha d'altres a qui els hi paga l'ajuntament. Ha sigut una decisió personal", va afegir.

La cascada de reaccions, "insults" i "amenaces rebudes" van provocar que Budó rectifiqués i finalment decidís pagar ella els 300 euros.