CAMÍ CAP A LES URNES

Iceta: "El PSC no farà president ni Junqueras ni Puigdemont"

El líder del PSC busca caçar vots al Círculo Ecuestre, on genera avui més simpaties que entre els cercles de Podem

iceta

iceta

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta desperta avui més simpaties al Círculo Ecuestre que en els cercles de Podem. En la seva recerca del vot del catalanista moderat mira de pescar en nous caladors. Fidel a la màxima d’Albert Einstein –«si vols resultats diferents, no facis sempre el mateix»–, s’ha plantat en una plaça històricament gairebé menys procliu a l’esquerranisme que els gòtics al rosa xiclet i de la qual ha arrencat més aplaudiments que cares d’escepticisme.

«Aquest públic no és l’habitual dels mítings socialistes. Gent que potser no s’havia plantejat que un candidat del PSC pogués representar-los, però espero merèixer el seu suport», va disparar d’entrada en aquest club empresarial. Sagaç animal polític, va modular el seu discurs posant el focus en termes econòmics i qualificant el seu acord amb els hereus d’Unió com una joint venture

Missatge a Albiol

Les preguntes van ser una mica afilades, encara que sense verí a la punta. En el seu discurs va tenir bones paraules per a Mariano Rajoy, a qui va agrair que fes una crida a no boicotejar els productes catalans, i es va mostrar disposat a buscar punts de trobada amb el PP. «Sé que Xavier García Albiol m’ha enviat una carta, jo n’hi enviaré una amb el meu programa a veure si podem trobar terreny per parlar».

Notícies relacionades

El que sí que va descartar és repetir un tripartit amb ERC. «El PSC no farà president ni Oriol Junqueras ni Carles Puigdemont, ni tampoc Artur Mas. ¿Com podríem posar el país 

de nou en mans dels que l’han portat al precipici?». Un missatge que va ser molt ben rebut entre els empresaris. Més d’un comentava a la sortida que la recepta Iceta pot ser una solució inesperada en una situació desesperada.