EL POLS INDEPENDENTISTA

Hisenda demana al Tribunal de Comptes que citi els alcaldes que van anar a Brussel·les

El ministeri reclama que s'investigui el possible ús d'uns 100.000 euros de diner públic en la visita dels alcaldes a Puigdemont

També reclama que declarin els eurodiputats Tremosa, Terricabras i Solé

zentauroepp40853233 bru01  bruselas  b lgica   07 11 2017   varios alcaldes salu171108143203

zentauroepp40853233 bru01 bruselas b lgica 07 11 2017 varios alcaldes salu171108143203 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Ministeri d'Hisenda ha presentat una denúncia davant el Tribunal de Comptes perquè s'investigui el possible ús de diner públic en el viatge que dos-cents alcaldes catalans van fer a Brussel·les el 7 de novembre per reclamar "llibertat per als presos polítics" i donar suport a l'expresident Carles Puigdemont i a la resta del Govern destituït pel Govern central després de l'activació de l'article 155 de la Constitució.

El secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha enviat aquest dimarts un escrit al fiscal en cap del Tribunal de Comptes, Miguel Ángel Torras Morato, en què demana que s'enjudiciï la possible utilització de diner públic, que, segons estimacions d'Hisenda a partir d'informacions periodístiques citades al seu escrit de denúncia, es podria aproximar als 100.000 euros.

Petició de declaració

En particular, el secretari d'Estat d'Hisenda demana que es prengui declaració als presidents de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Neus Lloveras Miquel Buch, com a organitzadors del viatge. El ministeri demana al fiscal que aquests representants aportin "la llista amb la identificació de tots els alcaldes que van fer la visita a Brussel·les i eventuals acompanyants, conjunt d'actuacions organitzades, el seu cost i la forma de finançament".

També es demana prendre declaració a tots els alcaldes que van participar en la reunió i, en particular, a l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, que, abans de rectificar, havia confessat a EL PERIÓDICO que, en el seu cas i el d'altres, els diners del viatge havien sortit de l'erari públic.

Notícies relacionades

A més, en la seva denúncia, Hisenda reclama que també es prengui declaració als europarlamentaris Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé "perquè aclareixin l'origen dels fons amb què es va reservar el local on es va celebrar la reunió", al Centre Cultural Bozar, en què el lloguer es podria haver situat entre 7.000 i 10.000 euros, segons informacions periodístiques.

La companyia aèria European Aviation també hauria de ser objecte d'indagacions, segons la denúncia presentada per Hisenda, en relació amb el vol llogat i el seu cost, així com els serveis addicionals contractats, de lloguer de mitjans de transport.