Pacte "constitucionalista"

Albiol proposa a PSC i C's tres punts comuns per al 21-D

No pactar amb independentistes, rebutjar el referèndum i govern "constitucionalista" són els punts comuns del PP

albiol

albiol

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha enviat per carta a Ciutadans i el PSC una proposta de tres punts comuns amb què concórrer a les eleccions del 21 de desembre. Vetar qualsevol proposta de referèndum que qüestioni la unitat d'Espanya, apostar per un "govern constitucionalista a Catalunya si els resultats electorals així ho permeten" i no pactar amb partits independentistes durant la pròxima legislatura, segons recull la missiva.

En aquest últim aspecte ha incidit especialment, fent menció especial per al PSC, al qual ha alertat davant "qualsevol temptativa" d'un hipotètic tripartit d'esquerres amb ERC i Catalunya en Comú. Perspectiva que Miquel Iceta ja havia rebutjat abans i explícitament en un altre acte.

Notícies relacionades

"En el moment excepcional que viu Catalunya, és necessari deixar de costat les nostres diferències per posar l'accent en el que ens uneix", ha afegit Albiol en un acte al barri barceloní de Nou Barris. Albiol ha incidit en el compromís de buscar un acord entre les tres formacions constitucionalistes per configurar un govern en el cas d'aconseguir junts la majoria d'escons després de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

Albiol, amb aquesta proposta, ha defensat que les formacions constitucionalistes han de transmetre la "imatge de construir ponts", en un moment en què la "irresponsabilitat" del Govern cessat ha provocat "justament el contrari: la voladura dels ponts en la convivència i en les relacions econòmiques".