Un col·laborador de Puigdemont es va reunir amb Assange a Londres

Oriol Soler, membre del sanedrí del procés, va tenir una trobada de quatre hores amb el ciberactivista el 9 de novembre passat, segons informa 'El País'

soler

soler

1
Es llegeix en minuts

L'empresari català Oriol Soler, col·laborador de Puigdemont i president de la cooperativa cultural Som --'Sàpiens', 'Descobrir', la productora Batabat, etcètera--, es va reunir el 9 de novembre passat amb Julian Assange, segons informa 'El País'. La trobada entre aquest membre del 'sanedrí' del procés i el ciberactivista i fundador de Wikileaks es va produir a l'Ambaixada de l'Equador Londres --on es refugia Assange des de fa més de cinc anys de la justícia nord-americana--, explica el mateix diari. El ciberactivista té un paper rellevant en el conflicte polític entre Catalunya i Espanya des de l'estiu, manifestant-se, i sent molt actiu a les xarxes socials, a favor del procés d'independència. La reunió entre Soler i Assange va durar unes quatre hores, des de les 17 hores fins a les 21 hores --horari espanyol--. 

Soler, que manté contacte telefònic amb Puigdemont des de Brussel·les, ha negat a 'El País' que la trobada amb Assange tingués com a objectiu planejar un pla de comunicació de cara a les eleccions del 21 de desembre a Catalunya. A l'empresari i editor català, un dels caps de campanya de Junts pel Sí, el va acompanyar Arnau Grinyó, un professional expert en màrqueting i comunicació 'on line', revela el mateix mitjà. Segons indica Soler a 'El País', en la trobada van compartir amb el fundador de Wikileaks "la nostra visió del moment" ja que "els catalans hem patit també espionatge electrònic i físic, censura, irregularitats judicials [...] com Julian Assange".