CAMÍ DE LES URNES

Santi Vila tira la tovallola

"Si el PDECat manté la via unilateral només puc ser militant de base", afirma l'exconseller

zentauroepp40569786 barcelona  17 10 2017   el conseller santi vila antes de la 171031100010

zentauroepp40569786 barcelona 17 10 2017 el conseller santi vila antes de la 171031100010 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconseller d'Empresa Santi Vila ha assegurat aquest diumenge que si el PDECat manté "el plantejament per la via unilateral (cap a la independència)", només pot "fer un pas al costat", "tornar a ser un ciutadà corrent i treballar des de la societat civil, com a militant de base, perquè un dia tornin a ser hegemòniques" conviccions com les seves, ha dit en ple debat sobre la confecció de la candidatura per al 21 de desembre.

Vila, que va deixar el Govern abans que el Parlament declarés unilateralment la independència el 27 d'octubre, ha dit que "la idea independentista és i ha de seguir sent ben legítima en qualsevol ordenament legal que es vulgui democràtic". No obstant, l'exconseller opina que "una aspiració d'aquesta magnitud requereix grans majories que hi donin suport, respecte escrupolós a les minories i fer les coses bé".

Vila ha denunciat el "radical anticatalanisme" que ha inspirat les polítiques dels principals partits espanyols durant els últims anys, però s'ha preguntat al mateix temps si "els tics catalanòfobs" "justifiquen respostes polítiques que puguin posar en risc tot el progrés material i espiritual que hem aconseguit durant els últims quaranta anys".

Notícies relacionades

L'exconseller Vila, en un article que publica aquest diumenge La Vanguardia i que es titula ¡Fer les coses bé!, recorda "als crítics" amb la seva postura política que va recolzar amb determinació l'1 d'octubre i que ha sigut militant de CDC i ara del PDECat "amb honestedat".

"És ben legítim defensar la independència, això sí, per la via escocesa i mai anant directes, al marge de l'ordenament", ha sentenciat Vila.