CAMÍ DE LES URNES

El PSC forja una llista transversal per al 21-D

Iceta integra perfils esquerrans en una candidatura que tancarà Jiménez Villarejo

Incorpora dirigents de les tres principals entitats no independentistes

zentauroepp40861751 politica rueda de prensa de psc y units per avan ar avanzar171108140744

zentauroepp40861751 politica  rueda de prensa de psc y units per avan ar avanzar171108140744
zentauroepp40890453 iceta171110193033

/

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Tot i que busca pescar vots del catalanisme moderat amb l’aliança amb els hereus d’Unió, Miquel Iceta no renuncia a l’electorat d’esquerres no independentista pel qual pugna amb els comuns. En aquesta línia s’ha d’interpretar el fitxatge de Bea-triz Silva, fundadora de Federalistes d’Esquerres i que ha militat al PSUC Viu, per al número 4 de la llista del PSC per Barcelona, i de l’exeurodiputat de Podem i exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo per tancar-la.

«¿Qui és capaç de reunir en una mateixa candidatura Ramon Espadaler i Carlos Jiménez Villarejo? Miquel Iceta», va sentenciar ufanós el primer secretari en el consell nacional del PSC, que va validar ahir les candidatures. «Quan gent tan diferent està disposada a anar junta en un moment excepcional significa que és un moment realment excepcional i també que algun mèrit col·lectiu ens hem guanyat. Si algú sap declinar la paraula acord és el PSC».

Després de sondejar diverses opcions de l’àmbit d’ICV, el PSC ha apostat per Silva i Villarejo per reforçar el seu perfil d’esquerres. L’exfiscal, fitxatge estrella de Pablo Iglesias en les eleccions que van situar Podem al mapa el 2014, es va desvincular de la formació morada dos anys després pel rebuig del partit a recolzar la investidura de Pedro Sánchez. Per la seva part Silva, periodista xilena que ocupa la vicepresidència del Moviment Democràtic de Dones a Catalunya, anirà a la llista just darrere del democristià Ramon Espadaler.

Notícies relacionades

Iceta torna a repetir com a capità, amb la seva fidel escudera Eva Granados com a número 2. A partir d’aquí, ha volgut incorporar diverses cares noves. L’aliança amb els hereus d’Unió concedirà als democristians, a més del número 3 per Barcelona d’Espadaler, també el 2 per Girona (que ocuparà l’exdiputada de CiU al Congrés Montserrat Surroca), el 3 per Tarragona (l’exalcalde de la Torre de l’Espanyol Joan Caballol) i el 3 per Lleida (David Pàmpols).

Amb la formació d’aquest particular Junts pel Seny,