Amnistia Internacional considera que el Govern cessat i els presidents d'ANC i Òmnium no són "presos de consciència"

L'organització destaca que estan acusats d'actuacions tipificades com a delicte

zentauroepp40785049 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102082213

zentauroepp40785049 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102082213 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Amnistia Internacional considera que no es pot denominar "presos de consciència" ni els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, ni els consellers del Govern català que estan en presó preventiva.

L'organització defensora dels drets humans aclareix que no utilitza el terme pres polític perquè no existeix una definició a nivell internacional i, per això, prefereix l'expressió "pres de consciència". En qualsevol cas, considera que cap d'ells compleix els requisits per ser denominats com a tal.

Notícies relacionades

"No considerem els membres del Govern presos de consciència perquè són acusats d'actuacions que poden constituir delicte. Fins al moment, tampoc considerem pres de consciència els Jordis, però sí que demanem la retirada dels càrrecs de sedició i que es posi fi al seu empresonament provisional", han assenyalat des d'Amnistia Internacional Espanya.

Malgrat no considerar-los presos de consciència, aquesta organització ha assegurat que està fent un "seguiment" sobre les garanties d'un judici just tant per als exmembres del Govern com per als membres de la Mesa del Parlament. "Les autoritats judicials han de garantir que la discrecionalitat de la fiscalia no s'exerceix de manera arbitrària desproporcionada", ha defensat finalment Amnistia.