ELS 'PAPERS DEL PARADÍS'

L'advocat de Trias admet que la família va tenir un 'trust' a Suïssa

La defensa de l'exalcalde al·lega que l'entramat el va crear el pare i que el regidor no va saber res d'aquests moviments

zentauroepp40841692 barcelona 06 11 2017  pol tica   el presidente del grup muni171106141608

zentauroepp40841692 barcelona 06 11 2017 pol tica el presidente del grup muni171106141608

1
Es llegeix en minuts

L’advocat de Xavier Trias va reconèixer ahir a La Sexta que la família de l’exalcalde va tenir un trust administrat per l’entitat de banca privada RBS Coutts de Suïssa. El mateix lletrat va al·legar a més que l’actual portaveu del PDeCat a l’Ajuntament de Barcelona no sabia res d’aquell entramat i que «el va heretar del seu germà». I si no va declarar res al respecte és perquè no tenia ni un euro.

«Això ho va muntar el seu pare i ho va heretar la seva mare, i la veritat és que a ells [els germans] no els va arribar res, però el que passa és que no tinc proves per demostrar-ho», va afirmar el lletrat de Trias en conversa telefònica amb La Sexta. «[El regidor] no en sabia res i no ha participat en res; no l’hi van explicar perquè la seva mare i el seu pare el volien protegir», va agregar amb insistència.

ENTRAMAT SENSE DINERS

El mateix advocat va asseverar que la família «diu que no els va arribar res de res i que no hi havia diners» en aquell entramat offshore, un vehicle financer creat per ocultar actius. El dirigent nacionalista ja va admetre que el seu pare tenia diners a Suïssa, encara que va negar que ell se n’hagués beneficiat. Aquest trust vinculat al regidor va seguir operant quan ell ja era alcalde de Barcelona.

A partir de l’any 2008, segons va revelar El Confidencial, una societat pantalla vinculada a JTB (Highgate Partners Corps) es va mantenir activa fins al 2013. Aquesta companyia apareix citada en un arxiu d’Excel creat per RBS Coutts de Ginebra el 2011 vinculat a la mare de Trias, Maria Vidal de Llobatera Bassols, juntament amb el trust The JTB Family Settlement i The JTB Grand-children’s Sub Fund, encara que la matriarca hi apareix com a «difunta».

Notícies relacionades

Segons els documents, Highgate Partners Corporation hauria sigut utilitzada per triangular el control dels fons que presumptament tenia la família a l’RBS Coutts i altres possibles béns, un esquema habitual als paradisos fiscals, a l’aparèixer categoritzada com a «societat pertanyent a un trust».