Dimiteix el policia que es va manifestar contra Simó i Nuet

zentauroepp40775597 graf074   madrid  espa a   01 11 2017 un grupo de personas c171107085812

zentauroepp40775597 graf074 madrid espa a 01 11 2017 un grupo de personas c171107085812 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del Col·lectiu Professional de Policia Municipal de Madrid, Julián Leal, ha dimitit d'aquest càrrec després de les informacions publicades als mitjans criticant la seva participació en una protesta dimecres passat Atocha a l'arribada dels diputats catalans imputats per rebel·lió, entre ells Anna Simó i Joan Josep Nuet.

En una carta a la qual ha tingut accés Efe, Leal, que fa més de set anys que exerceix el càrrec de portaveu del sindicat majoritari de la policia municipal a Madrid, aclareix que la seva presència va ser "a títol particular, sense que aquesta guardi cap relació amb el desenvolupament de l'activitat sindical".

La protesta, en què va participar el grup d'ultradreta Hogar Social Madrid, va tenir lloc dimecres passat en ocasió de l'arribada a Atocha dels membres de la Mesa del Parlament que l'endemà estaven citats a declarar al Tribunal Suprem i que van ser increpats a la mateixa estació amb crits de "feixistes", "fora" i "viva España".

Denuncia atacs

El policia defensa que el que va fer va ser defensar la seva "llibertat d'expressió" i arran d'això la seva intimitat "està sent atacada vilment per diferents col·lectius i mitjans" amb l'interès real d'"atacar" el sindicat.

Notícies relacionades

Leal també desmenteix "tota vinculació amb qualsevol tipus de formació de caràcter feixista" i situa la seva presència en la concentració en el mar de la seva "profunda indignació" davant "aquells que cometen atropellaments continus contra l'Estat de dret i que perjudiquen greument la normal convivència entre tots els espanyols de bé".

"Després d'analitzar de forma assenyada i coherent la situació, he pres la decisió ferma i irrevocable de deixar d'exercir la responsabilitat com a portaveu d'aquest col·lectiu per evitar donar-los la satisfacció que els enemics de la policia puguin seguir atacant-los a través de la meva persona i deteriorar la imatge i magnífica feina que diàriament desenvolupen els companys", finalitza.