Dimissions a Podem en solidaritat amb Fachin

Vuit membres de la direcció deixen el partit pel "tracte dispensat" per Iglesias a l'exsecretari general

zentauroepp40839997 barcelona 06 11 2017  pol tica   el secretari general de pod171106110620

zentauroepp40839997 barcelona 06 11 2017 pol tica el secretari general de pod171106110620 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un dia després que Albano Dante Fachin anunciés que deixava Podem, vuit membres de la direcció del partit l'han seguit. Els dimissionaris, amb l'exdiputada Àngels Martínez al capdavant, abandonen la formació morada pel "tracte dispensat" per la direcció estatal a l'exsecretari general català.

Notícies relacionades

En un dur comunicat, ataquen Pablo Iglesias i assenyalen que la consulta que ha forçat sobre si s'ha d'anar en coalició amb els comuns el 21-D "no té garanties democràtiques". Una denúncia que ha secundat també Fachin en una entrevista a RAC-1. EL PERIÓDICO publicava que Podem ha prescindit d'auditories externes", ha denunciat. L'exlíder de Podem Catalunya ha reconegut que "el que vaig veure l'1-O i el 3-O m'ha canviat. No éschaqueterismo. La realitat evoluciona".

Dilluns, a l'anunciar la seva dimissió, Fachin ja va avisar que diversos membres de l'executiva li havien transmès que el seguirien, tot i que va assegurar que els havia demanat que esperessin i no dimitissin encara amb ell. Una vegada es coneguin aquest dimarts els resultats de la consulta de Podem sobre la coalició amb els comuns hi podria haver més dimissionaris que seguissin Fachin en el partit instrumental que ha registrat ja per anar en coalició a les eleccions del 21-D.