L'independentisme a Brussel·les

200 alcaldes independentistes recolzen a Brussel·les el Govern "a l'exili"

L'AMI i l'ACM omplen un avió per "internacionalitzar" la repressió

Els alcaldes catalans a Brussel·les contra l’empresonament de polítics. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Dos-cents alcaldes independentistes han omplert un avió aquest matí rumb a Brussel·les amb l'objectiu de mostrar el seu suport al Govern "a l'exili" i "internacionalitzar la persecució de l'Estat als representants polítics catalans". La iniciativa està organitzada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Les fotografies de l'expedició compartides pels mateixos alcaldes han sortit a les xarxes socials al llarg del matí, acompanyades de crides a defensar "la república" i "la llibertat". Les vares dels batlles els han acompanyat en aquest desplaçament a la capital europea, com il·lustra una foto pujada a Twitter per l'alcalde de Cardedeu, Enric Olivé.

Si bé la majoria d'alcaldes s'han desplaçat fins a Brussel·les en avió, n'hi ha hagut altres, com Eduard Piera, de la Fuliola i Boldú, i Carlos Gibert, de la Granadella, que han optat per fer-ho en cotxe. 

Notícies relacionades

La comitiva d'alcaldes sobiranistes té previst fer a la tarda una conferència al Centre Cultural Bozar, el Palau de Belles Arts de Brussel·les, per "internacionalitzar" i "denunciar la persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català".

Aquesta acció s'emmarca en un campanya d'intervencions planificada conjuntament per l'AMI i l'ACM després de l'ingrés a la presó el 2 de novembre. No serà l'únic viatge a Brussel·les de l'independentisme, ja que l'ANC està organitzant un desplaçament amb els seus afiliats per a la primera setmana de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima.