LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

L'advocat de Bárcenas nega que participés en la 'Gürtel' per la seva autoritat al PP

El lletrat demana l'absolució de l'extresorer perquè no tenia "poder omnímode" en el partit

Estima que no s'acredita que el sobrenom 'Luis el cabrón' correspongui al seu defensat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

L'advocat Joaquín Ruiz de Infante ha demanat aquest dilluns en el judici del cas Gürtel l'absolució de l'extresorer del PP Luis Bárcenas al negar que participés en la trama influint en autoritats per aconseguir adjudicacions ja que no tenia "poder omnímode al PP".

En el seu informe final, el lletrat estima que no s'ha acreditat que els apunts sobre repartiments de suposades comissions il·legals que figuren en la documentació confiscada al grup empresarial del presumpte cap de la trama, l'acusat Francisco Correa, amb les sigles L.B. i amb el sobrenom Luis el cabrón corresponguin al seu defensat.

Ha concretat que, igual que no s'ha acreditat que les sigles P.A.C. corresponguin a Francisco Álvarez Cascos ni les de G.G. a Gerardo Galeote, tampoc es pot donar per confirmat que L.B. sigui Luis Bárcenas, quan en la investigació figuren altres persones el nom de les quals correspon a les mateixes sigles.

Notícies relacionades

Sobre la declaració de Correa implicant Bárcenas ha al·legat que en el judici s'ha demostrat que existeix una animadversió del primer envers el seu client, com es va reflectir en una conversa que va tenir amb el també acusat Álvaro Pérez El Bigotesen què van comentar sobre l'extresorer del PP que "a cada cerdo le llega su san Martín".

La Fiscalia demana 39 anys de presó per a Bárcenas, que segueix aquest dilluns el judici assegut al banc dels acusats al costat de la seva dona, la també acusada Rosalía Iglesias, que s'enfronta a una sol·licitud de 24 anys de presó.