LI RETREU QUE MARXÉS A BRUSSEL·LES

Rivera desafia a Puigdemont a presentar-se a les eleccions del 21-D

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, retreu al president qu hagi marxat a Brussel·les

jregue40811197 graf923 sant andreu de llavaneras  catalu a   4 11 2017    e171104203833

jregue40811197 graf923 sant andreu de llavaneras catalu a 4 11 2017 e171104203833 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

El president de CiutadansAlbert Rivera, va desafiar el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, a "donar la cara davant la justícia" i a veure's a les urnes el 21-D, i per això el va emplaçar a suspendre el seu Erasmus a Brussel·les. Irònicament, li va enviar un "missatge virtual" i li va reclamar que "no deixi tirats els seus" i que pari d'"amagar-se i excusar-se" per evitar els tribunals.

Convençut de la victòria de Ciutadans en els comicis del 21-D, va demanar "votar en massa" per a "portar Inés [Arrimadas] directa a la Generalitat" per reconstruir un Govern "autonòmic, decent i digne com Catalunya es mereix". Arribats a aquest moment, segons Rivera, "no hi haurà ni un poble on no hi hagi llibertat", en al·lusió al lloc en què va realitzar el seu míting, Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), consistori en el qual el va declarar persona 'non grata' a ell i a la líder de la formació a Catalunya, Arrimadas, per la seva "complicitat" amb el 155 i per evitar condemnar la violència policial viscuda durant l'1-O.

Objectiu: "cosir ferides"

Rivera va prometre que la tasca d'Arrimadas una vegada al capdavant de l'Executiu català seria "cosir ferides, suprimir la línia divisòria que han traçat els independentistes", perquè hi càpiguen "totes les banderes, llengües i catalans" i s'apliqui "fidelment" l'Estatut i la Constitució.

En el seu discurs, Arrimadas va recollir les seves paraules i va assegurar que treballarà per tots els catalans, "també pels que els xiulen, els insulten i els assenyalen". "Quan sigui presidenta de la Generalitat tindré dos objectius: tornar a unir els catalans i recuperar l'admiració, respecte i bona imatge de Catalunya", va emfatitzar. 

"Covardia permanent"

Tampoc el PSOE va estalviar en desqualificatius per a Puigdemont i el seu Executiu cessat. Així, el secretari d'organització del partit, José Luis Ábalos, li va retreure que "en lloc de quedar-se amb el seu poble se n'hagi anat a Brussel·les sense donar la cara", en la mateixa línia que va utilitzar el viceprimer ministre de Bèlgica i responsable d'Economia, Kris Peeters

Notícies relacionades

Ábalos, així mateix, va acusar el president i els independentistes de cometre un acte de "covardia permanent" i d'"escudar-se en els ciutadans i en els funcionaris".

Ja en el terreny de l'audàcia política, Ábalos, va asseverar que "aquests fills de la burgesia catalana, acostumats a no pagar cap peatge, s'han pensat que això de la independència, és a dir, conculcar les lleis, és gratis".