EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

L'advocat de Puigdemont denuncia el "tracte vexatori" de la policia als exconsellers

Jaume Alonso Cuevillas critica que fossin emmanillats i amb les mans a l'esquena en el furgó que els traslladava a la presó

El lletrat assegura que Carles Mundó va patir una contusió i va rebre atenció mèdica i que no portaven el cinturó de seguretat

jjubierre40789717 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102191636

jjubierre40789717 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102191636 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'advocat de Carles Puigdemont a Espanya, Jaume Alonso Cuevillas, ha denunciat aquest divendres a la nit al canal 3/24 el "tracte vexatori" per part de la policia als consellers cessats al ser traslladats a la presó. Ha criticat que portessin manilles, molt ajustades, i amb les mans a l'esquena, cosa que els va deixar marques als canells.

Notícies relacionades

Segons ha explicat, Carles Mundó va patir una contusió a l'esquena i va rebre atenció mèdica. A més, va dir, no portaven cinturó de seguretat. També ha assegurat que, durant el trajecte a la presó, els agents els deien expressions com "ara sabreu el que és bo" o "s'ha acabat la broma", i que a dos dels exconsellers els van fer despullar-se a l'arribar a la presó.

L'advocat del vicepresident i els consellers d'ERC cessats i empresonats, Andreu van den Eynde, havia anunciat que presentarà una denúncia perquè les condicions de trasllat dels seus defensats des de l'Audiència Nacional a la presó "no eren les adequades", però no n'havia volgut donar detalls.