La policia investiga les burles d'uns agents a Junqueras

L'advocat de l'exvicepresident presentarà una denúncia per les condicions irregulars del seu trasllat a la presó

Tres policies riuen de Junqueras / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Policia ha obert una "informació reservada" per aclarir els fets que apareixen en un vídeo distribuït aquest divendres per 'La Vanguardia". A la gravació es poden sentir uns agents del Cos Nacional de Policia que formaven part de l'operatiu de seguretat a l'Audiència Nacional mofant-se de l'exvicepresident Oriol Junqueras, abans que arribés dijous a la nit al centre penitenciari.

A la gravació se senten, entre altres frases, els policies dient "està arribant un osset a la presó", "a l'osset ja veuràs com el posaran", "fins que el posin de quatre grapes", "li arreglaran l'ull".

Prèviament, els agents feien broma amb la velocitat a què anirien els furgons on eren traslladats els exconsellers per portar-los a la presó. "Ja et dic jo que aquests aniran follats", "els passaran fins allà", "o surten i s'encasten amb el Polo", són algunes de les frases que es poden sentit a l'esmentat vídeo.

Denúncia de l'advocat

Precisament, l'advocat de Junqueras i dels exconsellers d'ERC empresonats, Andreu van den Eynde, ha anunciat aquest divendres que presentarà una denúncia perquè les condicions de trasllat dels seus defensats des de l'Audiència a la presó "no han sigut les adequades", encara que no ha precisat per què.

Notícies relacionades

En declaracions als periodistes al sortir de la presó d'Estremera, on ha anat a visitar els seus defensats, Van den Eynde ha assegurat que el trasllat va ser "un punt negre" i "el més difícil" des que ahir van comparèixer davant la jutge Carmen Lamela. "El trasllat és un espai de bastanta impunitat, a vegades per fer determinades conductes no gaire regulars de tracte o de maltractament als detinguts i presos", ha explicat.

El lletrat no ha volgut donar-ne més detalls. "Això és una cosa que hauran de dir ells, i no caurem en l'error d'avançar-ho fins que no hàgim presentat la denúncia per donar-los aquest avantatge, però si el trasllat el van fer gent valenta, també tindran la valentia de dir el que van fer", ha afegit.