DESORDRES PÚBLICS

Detinguts vuit skins d'extrema esquerra per una picabaralla amb ultres de dreta després d'una marxa pro 1-O

Carreres, agressions i ferits després d'una marxa a favor del referèndum de Catalunya

 

 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

Agents de la Policia Nacional han detingut vuit integrants del grup d'extrema esquerra Red-Skin a Pozuelo de Alarcón, Tres Cantos i Madrid per un delicte de desordres públics amb l'agreujant de motivació ideològica (delicte d'odi) després de provocar altercats al final de la concentració en suport al referèndum per la independència de Catalunya a la Puerta del Sol el dia 1 d'octubre.

Segons han confirmat fonts de la Prefectura Superior de Policia després de la informació avançada pel diari 'La Razón', la investigació, denominada operació Mestre i portada a terme per la Brigada Provincial d'Informació, continua oberta i s'ha desenvolupat en les últimes setmanes després dels incidents registrats un cop va acabar la protesta.

Ultres d'un i altre signe

A la protesta es van presentar un grup de 30 persones amb banderes d'Espanya que es van posicionar al carrer Arenal cridant consignes a favor de la unitat del territori nacional, fet que va provocar "una sèrie d'enfrontaments verbals entre els manifestants i aquest grup".

Al lloc dels fets també hi havia 40 persones de Red-Skin, d'ideologia ultraesquerra, que al veure el grup es van començar a organitzar a la confluència de la Puerta del Sol amb el carrer Preciados.

Notícies relacionades

Després d'estar al lloc diversos minuts, van començar a tapar-se la cara amb passamuntanyes i van pujar pel carrer Preciados corrent i van provocar una estampida general que va acabar amb els transeünts "desconcertats" corrent a refugiar-se a l'interior dels centres comercials.

Els serveis d'emergències van haver d'assistir els ferits per les agressions i un va haver de ser intervingut d'una fractura en un dit.