COMPAREIXENÇA MUNICIPAL

Asens creu que "es donen les condicions" perquè Puigdemont demani asil

El tinent d'alcalde dubta que Espanya sigui ara un Estat de dret

Crida a ser "vigilants" amb les manifestacions convocades per Societat Civil Catalana

zentauroepp40755765 iriba santiago jaume assens y aida guillem presentan balance171031104513

zentauroepp40755765 iriba santiago jaume assens y aida guillem presentan balance171031104513

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Barcelona

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha afirmat aquest dimarts que “es donen les condicions perquè s'atorgui asil” a l'expresident català Carles Puigdemont i als consellers que l'han acompanyat en el seu viatge a Brussel·les. Asens ha considerat que la petició d'asil, si es concreta, estaria justificada “perquè la persecució que pateix aquest Govern és política”, i ha recalcat que una de les condicions que justifiquen aquest supòsit que és que hi hagi violència.

Asens, que s'ha pronunciat en aquests termes quan informava de l'atenció a agredits per l'operatiu policial que va reprimir els votants del referèndum de l'1 d'octubre, ha insistit: “Em sembla evident que es donen les condicions, sense conèixer la normativa concreta d'asil de Bèlgica”.

“Únic Govern legitimat per les urnes”

Asens s'ha referit de manera molt crítica a les iniciatives judicials del Govern central contra diputats del Parlament i membres del Govern de Puigdemont, del qual ha dit que és “l'únic que ha sigut ratificat per les urnes, una altra cosa és la legalitat”. 

Notícies relacionades

“Totes les regles del joc democràtic i de dret que coneixíem s'han vist alterades fins a extrems inèdits i inaudits que ens fan qüestionar que estiguem en un autèntic Estat de dret, digne d'aquest nom”, ha dit el tinent d'alcalde.

Asens també ha parlat de les manifestacions convocades per Societat Civil Catalana, i ha subratllat que s'hi han registrat 15 agressions. Ha recordat que és a la Generalitat a qui correspon donar autorització a les protestes i ha cridat “a estar més vigilants” amb noves convocatòries similars. “Aquests dies hem tornat a veure el braç alçat a Barcelona, i això ens preocupa”, ha afegit.