EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

L'ANC convoca una butifarrada pels Jordis i els independentistes vegans s'indignen

L'acció de protesta, que tindrà lloc a Vic la nit de la Castanyada, provoca queixes a Twitter pel menú triat

Vídeo en què l’ANC crida a anar a la botifarrada, a Vic.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Jordi Cuixart Jordi Sànchez són a al presóp". "I [RodrigoRato, prenent el sol". L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) crida així, a través d'un vídeo publicat a les xarxes socials, a una mobilització a Vic la nit de la Castanyada contra l'empresonament del seu president (Sànchez) i el de Òmnium Cultural (Cuixart): la primera botifarrada per la dignitat.

Però poc s'imaginava l'ANC que la seva convocatòria generaroa més debat pel menú escollit que pel seu contingut polític. Després d'anunciar que es repartiran 10.000 entrepans de botifarra, "més de dues tones", Twitter s'ha inundat de comentaris de vegans i vegetarians indignats. 

Notícies relacionades

El primer missatge ha al·ludit a "la dignitat dels porcs" i ha ha començat a provocar tot tipus de comentaris en el mateix sentit. Alguns que compartien l'objectiu de la convocatòria comentaven que no hi anirien per "excloent".

Hi ha fins a qui ha suggerit que ofereixin botifarres de tofu. Davant l'animat debat, algun tuiter ha alertat, fins i tot, que estava sent motiu de mofa a la xarxa.