Manuel Valls farà campanya a Catalunya amb altres dirigents europeus

L'ex primer ministre francès intentarà convèncer que "Catalunya ha d'escollir el seu destí a Espanya i a Europa"

zentauroepp40677530 valls171029121506

zentauroepp40677530 valls171029121506 / CHARLES PLATIAU

1
Es llegeix en minuts

L'ex primer ministre francès Manuel Valls anirà a Catalunya juntament amb altres dirigents europeus durant la campanya de les eleccions autonòmiques per defensar la seva permanència a Espanya, al qual considera que no hi ha alternativa.

En una entrevista publicada avui per 'Le Parisien', Valls -d'origen català- explica que vindrà a Catalunya "abans de les eleccions del desembre en companyia d'altres dirigents europeus convidats per la societat civil catalana".

Es tracta -diu- de manifestar el suport a "una Espanya oberta" i per convèncer que "Catalunya ha d'escollir el seu destí a Espanya i a Europa. No hi ha un altre camí possible".

Davant possibles crítiques per la seva implicació en aquest assumpte, explica que persones com ell (nascut a Barcelona) o com l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, també d'origen espanyol (en concret de Cadis), tenen alguna cosa a dir en el debat actual sobre la independència de Catalunya.

Notícies relacionades

En aquest sentit, fa notar que la primera manifestació en què va participar, quan tenia 14 anys, va ser a Barcelona el 1976 "per reclamar a la vegada la democràcia i un Estatut per a Catalunya".

"Catalunya és forta quan uneix el seu destí al d'Espanya. Quan no és així, es replega sobre si mateixa. I ser català és estar obert al món", argumenta el que va ser primer ministre francès del març del 2014 al desembre del 2016, durant la presidència del socialista François Hollande.