Carta de Zoido als Mossos: "Tornaran a ser la policia de tots els catalans"

El ministre d'Interior promet que "es deixarà la pell" per aconseguir una "col·laboració lleial" entre les tres forces de seguretat

Ben aviat parlaré "directament" amb Ferran López per "recuperar en la seva integritat la Constitució i l'Estatut"

fsendra40410181 zoido171022171650

fsendra40410181 zoido171022171650

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha enviat aquest diumenge una carta a tots els agents de les tres forces de seguretat que operen a Catalunya: Els Mossos d’Esquadra, el Cos Nacional de Policia (CNP) i la Guàrdia Civil.

Per escrit, i "ara que la societat catalana ja ha recuperat els valors de la Constitució i de l'Estatut", els diu que sap que cada un d'ells "posarà el millor de si mateix" per contribuir a la celebració de les eleccions del 21 de desembre. A canvi, els promet que "es deixarà la pell" per aconseguir una "col·laboració lleial" entre els diferents cossos i "des del respecte a les respectives competències".

"Estem en un temps nou", prossegueix, en què els Mossos "tornaran a ser la policia de tots els catalans". "Sou una policia integral que mereix plena confiança de jutges i fiscals" perquè pugueu continuar treballant contra totes "les modalitats de criminalitat".

Notícies relacionades

El nou cap dels Mossos, el comissari Ferran López, reuneix per Zoido, les qualitats de "professionalitat" i "disposició a complir ordres" i, a més, compta amb una trajectòria "que té reconeixement dins i fora del cos". Aviat, el ministre anuncia que parlarà "directament amb ell" sobre el nou repte de "recuperar en la seva integritat la Constitució i l'Estatut".

El treball per als diferents cossos policials en aquesta nova etapa "també serà difícil". I l'únic objectiu és "garantir la normalitat democràtica davant les eleccions del pròxim 21 de desembre". L'obligació de tots els cossos, Mossos, CNP i Guàrdia Civil, és la d'"acatar ordres i garantir drets i llibertats".