PROCÉS JUDICIAL PELS PREPARATIUS DE L'1-O

El secretari d'Hisenda del Govern català va reconèixer que la independència era "inviable"

En una conversa telefònica amb un altre alt càrrec, Josep Lluís Salvadó va comentar que faltaven moltes coses per poder-la fer efectiva

Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda.

Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda. / ACN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sánchez

Josep Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda de la Generalitat, va reconèixer a un altre alt càrrec autonòmic a finals de l'agost passat que la independència de Catalunya era del "tot inviable" per al mes d'octubre, com estava previst, ja que "encara faltaven moltes coses necessàries, com ara el control de duanes o banca pròpia", entre altres aspectes. Així figura en les diligències incoades al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona sobre els preparatius del referèndum unilateral de l'1 d'octubre.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil detalla en un informe una conversa telefònica mantinguda el 30 d'agost passat per Salvadó amb Raül Murcia, assessor especial en matèria de difusió institucional de la Generalitat. El número dos del vicepresident, Oriol Junqueras, li comenta que està pendent d'entrevistar-se amb una tal Elsa, enviada pel president, Carles Puigdemont, perquè li expliqués com estava la situació econòmica de cara a poder proclamar la independència a l'octubre, després de la celebració del referèndum.

Salvadó, que, segons les seves paraules, en aquells moments era amb el vicepresident, li comenta a Murcia que era del "tot inviable" la independència, però que temia dir-li "la veritat" a la tal Elsa, perquè aleshores els del PDECat podrien acusar Junqueras d'haver impedit la secessió. En aquest sentit, els agents detallen que Salvadó va comunicar al seu interlocutor que tenia la intenció de "torejar" l'enviada de Puigdemont.