La Generalitat considera l'article 155 una "aberració" que crearà una "greu situació" a Catalunya

La Generalitat presenta les seves al·legacions fora de termini, però tot i així el Senat estudiarà els seus arguments contraris a la intervenció

Puigdemont designa el delegat a Madrid i el PDECat i ERC perquè el representin en el tràmit de la Cambra alta

zentauroepp40663620 govern171026110255

zentauroepp40663620 govern171026110255 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat qualifica d'"aberració" i "ingerència" l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i diu que crearà una "greu situació extraordinària" en les seves al·legacions a la tramitació del precepte al Senat. L'escrit de la Generalitat ha arribat per burofax a la Cambra alta fora de termini però tot i així la ponència designada estudiarà els seus arguments contraris a la intervenció. 

Carles Puigdemont va decidir dijous no anar en persona a defensar les al·legacions. En un principi es va mostrar disposat a assistir-hi però, segons el seu entorn, a la vista que l'Executiu ha assenyalat públicament que continuarà endavant amb la tramitació de l'article 155 encara que a Catalunya es convoquin eleccions, va decidir no desplaçar-se a Madrid. En l'escrit designa el delegat del seu govern a Madrid, Ferran Mascarell, i els portaveus d'ERC i el PDECat al Senat Miquel Angel Estradé i Josep Lluís Cleries perquè el representin en el procés de tramitació.