El conclave sobiranista ha desestimat el relleu de Puigdemont per Junqueras

Els participants de la reunió han acollit amb escepticisme la mesura

fcasals37023819 puigdemont junqueras romeva170125174355

fcasals37023819 puigdemont junqueras romeva170125174355

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

El ventall d'opcions que es van tocar en les reunions de dimecres i de dijous és molt ampli. Tant que, fins i tot, s'ha abordat un possible relleu a la Presidència de la Generalitat. La possibilitat va sortir dues vegades, dimecres. La primera de manera informal, però la segona, amb tots els honors, quan es va debatre a la taula de negociació.

En la primera ocasió, va ser el mateix Carles Puigdemont qui, entre el desafiament i el tempteig, i sempre de manera familiar, li va proposar al republicà agafar les regnes de la Generalitat per evitar la convocatòria de les eleccions, com volia Junqueras. El vicepresident va acceptar l'envit, però la qüestió no va anar més enllà.

Notícies relacionades

En la segona, tot neix de l'extensió, entre els participants del conclave, de la intenció del president de convocar eleccions. Així que, amb la reunió en marxa, hi ha hagut qui ha posat l'opció al damunt de la taula. No cal dir que la proposta ha sigut acollida amb escepticisme, s'ha sentit la paraula ‘boutade’, fins i tot. Altres, més pragmàtics, han al·ludit a la impossibilitat temporal de portar a terme la maniobra. S'havia de resoldre un ple d'investidura, una presa de possessió i una aparició als diaris oficials.

El PDECat, a la contra

En l'aire ha quedat un altre impediment. I és que difícilment el PDECat acceptaria el relleu. Primer, perquè la missió del partit no era salvar el ‘soldat’ Puidgdemont, sinó més aviat convocar eleccions. I, amb Junqueras a la presidència, els comicis no s'haurien convocat. I després perquè, per a la imatge d'un partit acabat de néixer, passejar-se amb la llufa penjada de la covardia no seria, segurament, el millor dels avals.