Arrimadas, a Puigdemont: "Vostès ja no tenen res a oferir als catalans"

La líder de Ciutadans retreu al president que hagi perdut tantes oportunitats que ni Merkel ni Macron li haurien donat

zentauroepp40694007 parlament arrimadas bertran171026200547

zentauroepp40694007 parlament arrimadas bertran171026200547 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve

Inés Arrimadas ha començat llançant tota la cavalleria contra Carles Puigdemont per la “vergonya” matinal amb la yenka d'eleccions-sí eleccions-no i ha acabat reclamant unes “urnes amb garanties” perquè els “catalans estan farts” d'aquesta situació. La líder de Ciutadans al Parlament, tot i entendre que encara hi ha temps per evitar el xoc de trens, ha dit que no tenia “cap esperança” en el president perquè torni a rectificar i convoqui comicis perquè el Govern “només vol el conflicte, el victimisme”. No obstant, ha confiat que aquestes urnes acabaran arribant d'una manera o altra (article 155) i permetran recuperar “la pau social” i la prosperitat. “Perquè vostès ja no tenen res més a oferir als catalans”, li ha dit a Puigdemont.

En les últimes setmanes, el partit taronja ha pressionat com ningú en la demanda d'eleccions encara que sigui perquè les convoqui el Govern de Mariano Rajoy amb el desig de dibuixar la seva campanya com un duel per la presidència entre ells i ERC. Aquest és almenys el seu anhel, però mentrestant Arrimadas ha seguit criticant l'Executiu de la Generalitat amb sentències del tipus: “Ni el procés de Kafka era tan kafkià com aquest procés”.

"Factura i fractura social"

La líder dels taronges ha aprofitat la seva intervenció al ple per repassar tots els mals que segons la seva opinió ha provocat el full de ruta sobiranista, amb especial èmfasi en "la factura i la fractura social" que "trigarà anys a revertir-se". "¿Però com no hi ha d'haver fractura social si ni tan sols en el seu Govern i el seu grup parlamentari tenen unanimitat?", li ha dit a JxSí. Com a exemple d'aquesta tensió entre independentistes i contraris a la secessió, Arrimadas també ha subratllat que a ella i a altres dirigents del seu partit els han declarat persones no grates en municipis catalans només per pensar com pensen.

Notícies relacionades

Abans d'això, la cap de l'oposició ha retret a Puigdemont que hagi perdut "totes les oportunitats" per redreçar la situació i l'ha acusat de demostrar una clara falta de voluntat de diàleg al no voler explicar-se ni al Senat, ni a la Conferència de Presidents, ni al Congrés ni en la quinzena de compareixences al Ple del Parlament que ha sol·licitat l'oposició.

És més, ha recriminat al mandatari nacionalista que hagi perdut "totes les oportunitats" per reconduir la situació, unes oportunitats que, ha dit, no li haurien donat ni l'alemanya Angela Merkel ni el francès Emmanuel Macron als seus respectius països.