PICABARALLA POLÍTICA

El PP esbronca l'alcalde de Cadis amb crits de "feixista, cacic i covard"

José María González, 'Kichi', havia ajornat el debat sobre la remunicipalització del servei de platges per falta d'informes

2
Es llegeix en minuts

El que havia de ser un debat municipal rutinari, en què s'havia d'abordar la possible recuperació del servei de platges (fins ara privatitzat), es va acabar amb una acalorada bronca en què l'exalcaldessa del PP, Teófila Martínez, no va dubtar a titllar de "cacic, feixista i covard" l'alcalde José María González Santos, 'Kichi'. El motiu, que el regidor havia decidit ajornar el debat a l'espera de tenir uns informes, sol·licitats pel PSOE, sobre l'efecte de la remunicipalització del servei a la plantilla.

"Semblaven més una banda de pinxos que una organització política", va lamentar després 'Kichi', que compareixerà aquest dimecres en roda de premsa per valorar l'actuació del PP. No obstant, ja a les seves xarxes socials va lamentar que el PP intentés "tombar el procés" de recuperació del servei públic, que compta amb fins a 25 informes favorables, i va atribuir el comportament del grup municipal al seu interès perquè "les grans empreses d'aquest país han estat finançant il·legalment el PP durant anys a canvi d'aquests contractes, com privatitzar serveis municipals per finançar-se il·legalment". "I això no ho dic jo, ho diuen els tribunals", va afegir el regidor, citant la compareixença de la fiscal del 'cas Gurtel' durant la lectura de les seves conclusions en el judici. Unes conclusions que González Santos havia recollit poques hores abans recordant que en les anotacions de Luis Bárcenas, "a les quals la fiscalia dona veracitat, apareix Teófila Martínez amb 30.000 euros".

L'incòmoda esbroncada es va produir dilluns passat durant la Junta General de la Sociedad de Fomento Económico Cádiz 2000, una empresa pública, com va recollir la cadena SER. L'alcalde va decidir deixar sobre la taula dos dels quatre punts de l'ordre del dia a l'espera de tenir tota la documentació, alguna d'ella sol·licitada pel PSOE i el mateix PP. La decisió no va convèncer els conservadors ni, especialment, Teófila Martínez, que va ser alcaldessa de la ciutat durant 20 anys fins a ser desbancada precisament per González Santos.

"Digui'm roig o digui'm verd, no feixista"

Notícies relacionades

"Ets un cacic", li va deixar anar Martínez fins en 13 ocasions, alternant-ho amb "covard" i "feixista". Al seu costat, el portaveu municipal popular, Ignacio Romaní, s'encarava amb el regidor. "Seu i debat, xulo, covard, que tens por al debat". Romaní havia intentat que el debat es fes apel·lant a la secretària municipal, que va recolzar públicament l'alcalde. Va ser una vegada aixecada l'acta quan van començar les desqualificacions, que es van prolongar durant 49 segons sense interrupció, assenyala l'emissora radiofònica. "Jo, com a president de la Junta General, he deixat sobre la taula dos dels quatre punts del dia a l'espera dels informes a què estan subjectes, i tinc potestat de fer-ho com a president", va mirar d'explicar el regidor, entenent que es tractava d'un ajornament "de sentit comú i raonable".

"L'agressivitat va traspassar tots els límits", va retreure l'alcalde. No obstant, el que més va semblar saber-li greu va ser el qualificatiu de "feixista". "Si em vol insultar, que em digui roig, o verd", va prosseguir a les xarxes, "el qualificatiu de feixista se'l guarda per als seus, concretament per a Manuel Fraga, fundador del seu partit i ministre de Franco que firmava sentències de mort. Quan el feixisme va enfonsar aquest país, eren els meus els que 'defensaven la legalitat' amb què ara vostès s'omplen a la boca".