SESSIÓ DE CONTROL

Pastor reprèn dues vegades Batet per parlar en català al Congrés

La diputada socialista s'ha adreçat a Puigdemont ignorant la presidenta

"Procurem parlar en la llengua en què ens entenem tots els espanyols", li ha dit la presidenta

Meritxell Batet, durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern.  / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha reprès aquest dimecres en dues ocasions la diputada socialista Meritxell Batet per parlar en català durant la sessió de control al Govern, en que ha dirigit unes paraules al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aprofitant una pregunta al ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos.

"Procurem parlar en la llengua en què ens entenem tots els espanyols", ha dit Pastor a Batet, per afegir que ella advoca pel "foment de l'ús de totes les llengües cooficials".

Després d'aquesta primera advertència, la diputada socialista ha continuat parlant en català i ha defensat la seva postura en el fet que la traducció del seu discurs estarà disponible per a tots els diputats.

Notícies relacionades

En el seu segon avís, Pastor ha recordat a Batet que "es dirigeix a aquesta cambra, a un membre del Govern i a moltes de ses senyories, i per això és convenient i prudent parlar perquè tothom sàpiga què està preguntant". "Moltes persones no l'entenen", ha firmar.

Entre altres coses, Batet, que ha ignorat les reprimendes de la presidenta de la Cambra, ha dit a Puigdemont que "està a les seves mans frenar aquest desastre" i li ha demanat que convoqui eleccions autonòmiques.