AJUNTAMENT DE BARCELONA

Colau no trenca de moment amb el PSC

Barcelona en Comú demana als socialistes que es desmarquin clarament del 155

El PDECat i ERC reclamen a l'alcaldessa que trenqui l'acord amb Collboni

{COLLBONI} {COLAU}

{COLLBONI} {COLAU} / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau i els comuns eviten, de moment, dinamitar el pacte amb el PSC. Barcelona en Comú (BC), com va avançar EL PERIÓDICO, va reunir ahir la seva coordinadora en un trobada en què l’aliança a l’ajuntament de la capital catalana es va posar sobre la taula, davant les peticions de part de les seves bases de posar fi a l’acord per l’aval socialista a l’article 155. L’alcaldessa defensa els èxits de l’actual govern municipal, encara que confia que l’expresident José Montilla no voti divendres que ve a favor de suspendre l’autogovern català, perquè això posaria a l’abisme la societat limitada BC-PSC.

«No és moment de posar fronteres, sinó de fer un front ampli de rebuig al 155», va assegurar Laia Ortiz, tinent d’alcalde de Drets Socials per Barcelona en Comú, que va recordar que eren moltes les veus del PSC que s’han oposat al 155. «Collboni assegura que és un gran error. Necessitem fer front comú i mostrar-nos ferms perquè l’aplicació d’aquest article és injustificable», va manifestar, en referència a l’entrevista d’EL PERIÓDICO a Collboni en què el també tinent d’alcalde socialista qualifica de «poc intel·ligent i perjudicial» l’aplicació del 155 que havia anunciat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

En la reunió, que vol ser l’inici del debat sobre el 155 i els seus efectes per al govern de Barcelona, s’ha emplaçat el PSC a rebutjar i a desmarcar-se clarament del 155, com han fet alguns alcaldes socialistes com Núria Parlon. 

El debat secessionista ha provocat una partida d’escacs difícil de resoldre dins de l’Ajuntament de Barcelona que celebrarà demà, dijous, un ple extraordinari, a proposta del Grup Municipal Demòcrata (PDECat) i d’Esquerra Republicana (ERC), per rebutjar l’aplicació de l’article 155. Ahir, l’exalcalde Xavier Trias va lamentar «el paperot» que està fent el PSC i va reclamar a Collboni, la seva veu a l’ajuntament, que es planti.

"No farem trampes"

Notícies relacionades

«Part del govern municipal forma part d’un partit que pren decisions gravíssimes contra Catalunya, i contra la democràcia. No és moment d’ambigüitats. Cal que Colau ho tingui clar i si, en coherència, trenca amb el PSC, ens tindrà al seu costat. No farem trampes», va prometre l’exalcalde Trias en una compareixença conjunta amb Alfred Bosch, portaveu dels republicans al consistori barceloní.

En la reunió dels comuns, es va coincidir a assenyalar aquesta compareixença com «una irresponsabilitat envers la ciutat, ja que respon a interessos partidistes que es posen al davant dels interessos de la ciutat».