Jordi Sànchez i Jordi Cuixart demanaran ser traslladats a una presó de Catalunya

Els advocats admeten que la sol·licitud no sembla que pugui prosperar

Una petició similar de Pujol Ferrusola va ser rebutjada a l'investigar-lo l'Audiència Nacional

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017  pol tica   declaran por sedici n trapero 171016100759

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017 pol tica declaran por sedici n trapero 171016100759

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, tenen previst sol·licitar a l'Audiència Nacional que se'ls traslladi a una presó de Catalunya per estar més a prop de la família. Des del 16 d'octubre tots dos estan internats a la presó a la qual aquest tribunal sol traslladar els seus presos preventius, la de Soto del Real (Madrid), on han coincidit amb el primogènit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol o l'expresident madrileny Ignacio González.

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va decretar aquesta mesura cautelar per als dos dirigents sobiranistes en la causa que instrueix per un delicte de sedició per les protestes del 20 i 21 de setembre a Barcelona durant les quals es van obstaculitzar els registres realitzats en la 'Conselleria' d'Economia per ordre del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona per impedir el referèndum il·legal de l'1-O.

Tant l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, com la lletrada de Cuixart, Marina Roig, han anunciat aquest dimarts a Catalunya Ràdio que tenen la intenció de sol·licitar el trasllat de presó per acostar-se al seu lloc de residència. Tots dos van recórrer a finals de la setmana passada la decisió de la jutge Lamela davant la Sala Penal de l'Audiència Nacional per mirar d'aconseguir ser excarcerats, però les impugnacions encara no han sigut resoltes. 

Sembla difícil que aquesta pretensió tingui èxit. Fa quatre mesos la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri de l'Interior, va rebutjar una petició semblant de Jordi Pujol Ferrusola, que volia ser traslladat al centre de Quatre Camins, a 30 quilòmetres de Barcelona, perquè estar més a prop de la seva família i poder-se defensar millor. La negativa es va basar en el fet que l'estava investigant un jutjat central de l'Audiència Nacional, amb seu a Madrid, informa Europa Press.

Cap canvi de mòdul

Notícies relacionades

Malgrat el desig de trasllat, Pina va visitar aquest dilluns el president de l'ANC a Soto i al sortir va explicar que es troba bé. El lletrat va negar que hagués sol·licitat un canvi de mòdul del seu client, perquè un grup de presos li hagués cridat "visca Espanya" quan va ser empresonat i va precisar que no considera que aquesta expressió sigui de cap manera un insult.

Marina Roig ha admès que la sol·licitud de canvi de presó no sembla que pugui prosperar. "Intentarem portar els Jordis a Catalunya. Crec que serà complicat perquè voldran que estiguin a disposició judicial" de l'Audiència Nacional, ha assegurat la lletrada.