ENTREVISTA

Romeva diu que els funcionaris de la Generalitat no seguiran ordres del Govern central

El conseller d'Exteriors considera que només els ciutadans, amb els seus vots, tenen el dret de canviar les institucions

zentauroepp40323729 catalan foreign affairs chief raul romeva gestures as he hol170928131413

zentauroepp40323729 catalan foreign affairs chief raul romeva gestures as he hol170928131413 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts
Efe

El conseller d'Exteriors, Raül Romeva, ha dit aquest dilluns que els funcionaris a Catalunya "no seguiran ordres de Madrid", sinó que obeiran les institucions catalanes electes si el Govern central assumeix competències autonòmiques en aplicació de les mesures de l'article 155 aprovades dissabte en un Consell de Ministres extraordinari.

Romeva ha afirmat en una entrevista al programa polític 'Today' de BBC 4 que "el poble ha decidit democràticament durant anys el Govern que vol, el Parlament que vol", i per això aquestes institucions "s'han de preservar". "Ningú més que el poble té el dret de canviar aquestes institucions", ha indicat Romeva.

Notícies relacionades

Durant l'entrevista, el conseller ha insistit que el debat a Catalunya no versa "sobre independència, sinó sobre democràcia", i ha defensat el dret dels catalans a decidir el seu destí.

Romeva també ha considerat que la UE perdrà credibilitat si deixa que el Govern de Mariano Rajoy intervingui les institucions catalanes. "¿Com podrà viure la Unió Europea amb aquesta situació? ¿Com podrà ser creïble si deixa que això passi?  Perquè el que puc dir és que la gent i les institucions a Catalunya no deixarien que això passés", ha afegit.