Junts pel Sí i la CUP convoquen el ple del Parlament dijous per respondre al 155

JxSí també demana que aquest dimarts compareguin en comissió els senadors elegits pel Parlament

Corominas demana que la Mesa presenti accions administratives, constitucionals i penals contra l'acord del consell de ministres

El ple de resposta al 155 del Parlament serà aquest dijous / FERRAN SENDRA / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / BARCELONA

El cap de files de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha anunciat que el seu grup, juntament amb la CUP, ha presentat dos escrits: un per sol·licitar un ple específic del Parlament dijous per respondre a l'acord del Consell de Ministres d'aplicar l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia de Catalunya. També han acordat convocar els senadors de designació del Parlament aquest dimarts a les sis de la tarda a la comissió d'Assumptes Institucionals perquè expliquin el seu criteri respecte al vot del Senat, divendres, sobre el citat article 155 de la Carta Magna.

Corominas no ha volgut concretar el contingut del ple. Per exemple, si es debatrà aixecar la suspensió de la declaració d'independència de Catalunya. "El poble, a través dels seus representants, decidirà l'abast de la resposta al 155, els trasllado al debat de dijous i a les conclusions que hi hagi durant el debat", s'ha limitat a afirmar el diputat del PDECat. Tampoc ha donat detalls de la durada del ple, que arribarà la vigília de la votació definitiva al Senat sobre l'article 155.

Els grups també han reclamat que la Mesa del Parlament "estudiï accions legals per respondre a aquesta agressió: les administratives constitucionals i les penals", ha explicat el diputat de JxSí.

Notícies relacionades

"Denunciem la posició de dreta extrema del PP, la del PSOE que és la mateixa, l'anticatalanisme de Ciutadans, i la del PSC, que haurà de triar entre el PSOE o defensar les institucions catalanes, entre democràcia i el que defensa el Govern, i decidir si està del costat del partit o del país", ha denunciat Corominas, en un to contundent en què ha tornat a afirmar que "Espanya no és una democràcia, actua com una dictadura", i ha qualificat el que està passant com a "violència institucional".

Crida

Corominas ha acabat la seva compareixença amb una crida "a defensar, amb tots els mitjans democràtics i pacífics, les nostres institucions, no som propietat ni del monarca borbó com a súbdit, ni propietat ni esclaus del president Rajoy. Decidirem el que vulguem ser democràticament sempre". Corominas ha advertit que si es convoquen per part del Govern de Rajoy unes noves eleccions, en vista d'enquestes com la que publica avui EL PERIÓDICO, no hi haurà solució, al contrari: "Si tiren endavant faran el conflicte més gran, l'única manera de solucionar el conflicte és amb una negociació bilateral entre l'Estat i la Generalitat com hem ofert, avui també", ha dit Corominas.