EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Interior elogia els Mossos abans d'assumir-ne el control

El ministre Zoido emmarca el desplegament del 155 en la "política de la seguretat nacional de la concòrdia"

zentauroepp40409802 zoido171022134004

zentauroepp40409802 zoido171022134004 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de l'Interior s'està preparant per assumir el control de la seguretat a Catalunya si s'aplica l'article 155 i es proposa fer-ho basant-se en el que el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va qualificar de "política de seguretat de la concòrdia". En aquest sentit, fonts del ministeri han elogiat la tasca realitzada pel cos de Mossos d'Esquadra, en el terreny de la lluita contra les diferents modalitats de criminalitat i contra les principals amenaces dels nostres dies. "En aquest camp, la policia autonòmica catalana ha exercit la seva responsabilitat amb una professionalitat i eficàcia que té passat i futur", han destacat les mateixa fonts.

L'estratègia d'Interior tindrà com a eix garantir els drets i les llibertats de tots els espanyols "davant els que amenacen la seguretat i la llibertat i volen enterbolir la normal convivència de tots". Aquesta "política de seguretat nacional de la concòrdia" serà en el que es basarà l'actuació de les autoritats que assumeixin aquesta tasca per aplicar "les mesures que s'adoptin a Catalunya per restaurar la legalitat".

En les últimes setmanes, el Ministeri de l'Interior ha estat elaborant "amb discreció" un pla per materialitzar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Hi han intervingut els màxims experts en seguretat del departament i es pretén, segons fonts d'Interior, poder "respondre amb proporcionalitat a cada una de les necessitats futures".

Notícies relacionades

En tot cas, l'objectiu principal de les mesures elaborades, que no s'han concretat, serà "protegir la seguretat, garantir la llibertat i vetllar per la convivència pacífica de tots els espanyols, resideixin on resideixin".

Aquestes mesures comptaran, segons el ministeri, amb el consens del PSOE i de Ciutadans