Rufián "Aquesta generació ja té el seu 23-F"

PDECat i Esquerra carreguen contra l'aplicació del 155

undefined40499960 gr3019  madrid  11 10 2017   el portavoz de erc  gabriel ruf171011123452

undefined40499960 gr3019 madrid 11 10 2017 el portavoz de erc gabriel ruf171011123452 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució per part del Govern de Mariano Rajoy ha desfermat la repulsa contundent de les organitzacions independentistes. El primer membre del Govern que ha fet pública la seva resposta ha sigut el vicepresident, Oriol Junqueras, que al seu perfil de Twitter ha escrit: "Davant el totalitarisme, avui més que mai, defensem la democràcia i els drets civils i polítics. Ens hi trobarem!". Junqueras ha acompanyat aquest missatge al seu perfil oficial de Twitter amb una foto amb la convocatòria de la manifestació convocada per a aquesta tarda a Barcelona en suport als líders empresonats d'Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana.

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha opinat que el cessament del Govern de la Generalitat mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució és "el pitjor atac en segles" al poble català. "Diuen que no volen la independència, però són ells els que avui s'han independitzat del poble de Catalunya amb el pitjor atac en segles", ha sostingut Pascal a través d'un missatge de Twitter.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha dit que Rajoy ha anunciat per a Catalunya "un cop d'Estat contra la majoria legal i democràtica".

"Tenim un mandat democràtic i legal que empara tot el que hem fet des del Parlament i el Govern des del 27 de setembre del 2015", ha afegit en al·lusió a les passades eleccions catalanes.

Rovira ha defensat que "és clar qui ha treballat des de fa anys contra l'economia catalana: ni Corredor Mediterrani, una factura de la llum pels núvols i carregar la crisi sobre les espatlles dels emprenedors...".

La dirigent republicana -un dels polítics que ha anat a la Generalitat després de l'anunci de Rajoy- també ha reivindicat que "les institucions democràtiques les elegeixen els ciutadans de Catalunya, no el Govern de la Nació".

Notícies relacionades

I ha acabat ironitzant sobre les paraules del president Mariano Rajoy en la seva roda de premsa: "Ah, però tranquils, no és una suspensió...".

El diputat i portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha fet una crida a complir "el mandat de l'1 d'octubre" i a conformar un "Govern de concentració" davant el "front colpista de PPSOEC's". "Aquesta generació ja té el seu 23-F", ha advertit.