Vila i Pascal es desmarquen de la retirada de diners dels bancs

zentauroepp40569786 barcelona  17 10 2017   el conseller santi vila antes de la 171020125202

zentauroepp40569786 barcelona 17 10 2017 el conseller santi vila antes de la 171020125202 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, s'ha desmarcat de la crida sobiranista a retirar diners en efectiu dels principals bancs nacionals, mentre que el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, no s'ha definit i s'ha limitat a comentar que respecta la "llibertat de consum".

La iniciativa promoguda per Crida per la Democràcia, plataforma vinculada a Òmnium Cultural i a l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), per retirar aquest matí diners en efectiu dels cinc principals bancs nacionals ha generat divisió en el si del Govern català.

En un missatge publicat al seu compte de Twitter, Vila ha assegurat: "Tensar els bancs o dinàmiques de boicot comercial no són la millor manera de fer-se escoltar. Posar en risc l'economia és sempre un autogol".

Notícies relacionades

En canvi, Junqueras, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat, preguntat sobre aquesta "acció directa" convocada per entitats sobiranistes, que de la mateixa manera que la Generalitat "és respectuosa amb la llibertat d'empresa, també ho és amb la llibertat de consum".

Des de Twitter, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha retuitejat la reflexió de Vila i ha escrit un altre missatge en què reclama respecte per la llibertat de cadascú: "Volem construir un país de gent lliure. Volem fer-ho en llibertat, respectant-nos. Amb els seus diners, ¡que cada uno faci lo que vulgui!".