CONTRARESTAR EL GOVERN

La CUP aposta perquè els funcionaris de la Generalitat facin "inaplicable" l'article 155

Salellas insta a buscar una eina que desactivi les mesures que imposarà el Govern central contra la Generalitat

zentauroepp35801230 barcelona 05 10 2016  politica debatr de politica general en161121101924

zentauroepp35801230 barcelona 05 10 2016 politica debatr de politica general en161121101924 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas ha apostat aquest divendres per dissenyar una estratègia perquè els funcionaris de la Generalitat facin "inaplicable" l'article 155 que el Govern central vol aplicar a Catalunya.

En una entrevista a TV-3, Salellas ha defensat que, si l'Estat intervé departaments de la Generalitat a través del 155, s'ha de donar una resposta col·lectiva: "Hem de veure com l'estructura funcionarial surt a defensar la sobirania d'aquest departament i com fa impossible l'article 155".

El diputat cupaire ha sostingut que, quan el Govern central anunciï les mesures que pretén aplicar, s'haurà de buscar "quina és l'eina que desactivi de manera útil el 155". "Hem d'aconseguir que, si aquesta gent ve a intervenir els nostres departaments, això sigui inaplicable", ha reclamat.

Preguntat per si el 155 s'utilitza per convocar eleccions autonòmiques, ha assegurat que la CUP farà "el que el país li demani" i ha alertat que hi podria haver partits o programes electorals il·legalitzats. Per això, ha reiterat que els partits independentistes hauran d'analitzar "si s'hi participa o si aquestes eleccions no donen elements democràtics per participar-hi".

Declaració d'independència

Per una altra banda, Salellas ha explicat que els partits independentistes estan treballant perquè el Parlament proclami la independència de Catalunya en els pròxims dies, però que encara "està tot molt verd pel que fa al format".

Notícies relacionades

Ha destacat que intentaran "donar un missatge clar de proclamació de la república catalana" i que buscaran el suport dels sectors de Podem i EUiA del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot.

Ha reivindicat que aquests sectors demanen iniciar un procés constituent i ha assegurat que "l'única manera de participar és amb la república catalana".