EL POLS SOBIRANISTA

Pablo Iglesias reclama que no s'activi el 155 i critica el PSOE per recolzar el Govern

Mostra la seva "preocupació" perquè el partit de Sánchez recolzi l'Executiu "corrupte" del PP

Pablo Iglesias / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha rebutjat aquest dijous l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè suposarà "tirar més llenya al foc", i també ha criticat l'"amenaça" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "declarar una independència que no seria legítima". Davant aquesta situació, ha demanat "diàleg" a les dues parts. Iglesias també ha assenyalat que la segona carta de Puigdemont demostra que no s'ha declarat la independència. 

"Pensem que hi ha dues opcions: o tirar més llenya al foc per la via de la DUI o el 155, o buscar solucions. La solució de buscar solucions passa pel diàleg però no en genèric, sinó en concret", ha defensat abans d'insistir que es faci un referèndum pactat.

Crítiques a Sánchez

Notícies relacionades

A més, ha mostrat la seva "preocupació" perquè el PSOE estigui en aquests moments recolzant el Govern "corrupte" del PP, que segons ell és el que "està trencant Espanya". "Hi ha una enorme decepció respecte al que sembla amb tota seguretat un envelliment prematur del nou PSOE, que està recolzant el PP", ha conclòs.

Aquest dimecres, Units Podem va deixar en l'aire la seva participació en la comissió creada al Congrés a proposta del PSOE per actualitzar el model territorial. Tal com explica la nostra companya Iolanda Mármol,Iolanda Mármol, era un secret de domini públic la incomoditat que aquesta iniciativa despertava entre els morats, que al gener van veure com la Cambra baixa tombava una proposta seva similar amb el rebuig, justament, d'un PSOE llavors dirigit per la gestora.