debat sobiranista

Iceta veu "inevitable" el 155 davant l'"amenaça" de Puigdemont

El líder del PSC reclama diàleg per evitar el "desastre" imminent

zentauroepp39842789 dilluns  28 agost 2017 14 20   lex recolons  imatge de mique170831192807

zentauroepp39842789 dilluns 28 agost 2017 14 20 lex recolons imatge de mique170831192807

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta ha sentenciat que la resposta de Carles Puigdemont a Mariano Rajoy i la seva "amenaça de declarar la independència fa inevitable que l'Estat iniciï els tràmits per aplicar el 155 de la Constitució que vam votar de forma molt majoritària". El primer secretari del PSC, en la línia de l'argumentari del PSOE, confia que aquesta mesura serveixi per "recuperar l'autogovern, restituir les institucions i permetre que els catalans puguin decidir com més aviat millor el seu futur".

Notícies relacionades

Des del seu punt de vista, la carta “no és la resposta que esperem i mereixem els catalans. Puigdemont reconeix finalment que el 10 d'octubre el Parlament no va declarar la independència però comet un error gravíssim: amenaça amb declarar la independència en qualsevol moment". El líder dels socialistes catalans ha tornat a fer una nova crida al diàleg i a intentar buscar un acord d'última hora davant el cada vegada més pròxim xoc de trens, que seria un "desastre" per a Catalunya. "Però no vull enganyar: la situació és delicada, extrema i estem al límit".

De moment, emparant-se en el fet que la "decisió definitiva correspon al Senat", no ha volgut "especular" sobre quines mesures concretes hauria d'aplicar el Govern de Rajoy. De la mateixa manera tampoc s'ha volgut plantejar quines conseqüències a nivell intern podria tenir per al seu partit l'aval del PSC i el PSOE a aquesta decisió del PP. I és que aquest punt incomoda diversos socialistes catalans. El que ha parlat més clar fins ara ha sigut Jordi Ballart. L'alcalde de Terrassa ja va assegurar fa dues setmanes en una entrevista al 'Diari de Terrassa' que si el PSOE recolza l'aplicació del 155 de la Constitució deixarà el seu càrrec i la militància del partit.