La Guàrdia Civil busca proves de l'1-O a la comissaria dels Mossos a Lleida

El jutge demana les converses dels agents de la policia autonòmica durant el referèndum

zentauroepp19319214 lleida  30 05 2012 pablo salazar con familiares implicados e171019123745

zentauroepp19319214 lleida 30 05 2012 pablo salazar con familiares implicados e171019123745

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil s'ha presentat aquest dijous a la comissaria central dels Mossos d'Esquadra a Lleida, en una comitiva judicial amb l'objectiu d'accedir a les gravacions de la seva centraleta de comunicacions a la demarcació durant la jornada del referèndum unilateral de l'1-O, segons han informat a Efe fonts de la investigació. Concretament, l'objectiu és aconseguir el bolcat dels telèfons dels dos comandaments de la policia autonòmica i d'un tercer agent que va participar en la coordinació del dispositiu.

Notícies relacionades

Els agents de l'institut armat s'han personat a la comissaria de la policia autonòmica per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 4 de Lleida que, a més de requerir les gravacions de les comunicacions dels Mossos durant l'1-O, també ha sol·licitat diversa documentació relacionada amb la consulta. En concret, el jutge ha oficiat la Guàrdia Civil perquè accedeixi a les converses internes durant l'1-O, així com en les hores anteriors i posteriors al referèndum.

Aquesta investigació de la Guàrdia Civil a Lleida arriba dos dies després que el mateix cos es presentés a la seu del servei d'emergències 112 de la Generalitat a Reus (Baix Camp), buscant les cintes de les comunicacions internes dels Mossos a l'àrea de Tarragona i les Terres de l'Ebre l'1-O, en el marc d'una investigació sobre la seva suposada passivitat per impedir la votació, ordenada en aquest cas per un jutjat de Gandesa (Terra Alta).