'Escrache' de l'extrema dreta a Mónica Oltra

Membres del partit España 2000 assetgen la vicepresidenta valenciana davant el seu domicili

abertran32477249 valencia 20 1 2016  pol tica  m nica oltra   la l 160126115024

abertran32477249 valencia 20 1 2016 pol tica m nica oltra la l 160126115024

1
Es llegeix en minuts

Diversos membres del partit d'ultradreta España 2000 han comès un 'escrache' davant el domicili de la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, amb càntics i una pancarta a favor de la unitat d'Espanya, i l'han retransmès en directe a través d'una xarxa social.

En l''escrache', com aquest mateix partit defineix l'acció portada a terme dimecres a la nit, es poden veure diverses persones darrere una gran bandera d'Espanya amb les cares tapades amb màscares de la pel·lícula 'Scream' mentre un d'ells coreja lemes i càntics populars a través d'un megàfon.

El cap de gabinet d'Oltra ha gravat amb el seu telèfon mòbil aquesta acció d'assetjament i en el seu vídeo identifica la persona que porta aquest megàfon com a José Luis Roberto, líder d'España 2000 a València.

Segons informa el diari 'Levante-EMV', quan la Policia Local va arribar al lloc dels fets l''escrache' ja s'havia acabat i no quedava cap de la vintena de persones que l'havien protagonitzat.

Notícies relacionades

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha condemnat l''escrache' via Twitter i ha qualificat els autors de "porqueria feixista". Entre els suports que ha rebut la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i coportaveu de Compromís hi ha els de l'alcalde de València, Joan Ribó; el portaveu del PSPV-PSOE a les Corts, Manolo Mata; i el compte oficial del Parlament valencià, que avui celebra ple amb la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig.

Almenys 12 membres de la ultradreta han sigut detinguts per la Policia des de la setmana passada com a conseqüència de la investigació oberta arran dels incidents i les agressions que van cometre el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan van rebentar la manifestació nacionalista i d'esquerres que s'havia de celebrar com cada any pel centre de València.