EL PROCÉS SOBIRANISTA

Rivera recolza Rajoy per aplicar l'article 155 i convocar eleccions "amb garanties"

El president mantindrà obert els canals de comunicació amb Ciutadans

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha traslladat aquest dimecres al president del Govern, Mariano Rajoy, el seu suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, amb l'objectiu de convocar unes eleccions autonòmiques legals, lliures i amb garanties davant el previsible incompliment del president del Govern català, Carles Puigdemont. Els dos líders han estat reunits una hora i quart, segons fonts del partit taronja.

Rivera li ha dit a Rajoy que C's vol que es restableixi l'ordre constitucional perquè la Carta Magna i l'Estatut de Catalunya segueixin vigents.

Notícies relacionades

Per una altra banda, el líder de C's ha rebut el compromís del cap de l'Executiu perquè els canals de comunicació continuïn oberts i que es traslladi a C's els passos que faci el Govern sobre la concreció tècnica de l'article 155 en les pròximes hores.

Rajoy també es va reunir dimarts amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al palau de la Moncloa, per explorar aquesta via. Sánchez, que avui ha visitat Brussel·les, ha instat Puigdemont a convocar eleccions per evitar el 155.