EL PROCÉS SOBIRANISTA

Sabina, sobre Catalunya: "Això no és com es llegeix a la premsa estrangera"

"Estic radicalment en contra d'algú que vulgui fer una pàtria més petitona tenint-ne una de tan gran", diu

El cantautor s’ha pronunciat sobre el tema a Quito, Perú.  / EFE VÍDEOS

1
Es llegeix en minuts

El cantautor espanyol Joaquín Sabina es va mostrar ahir contrari als que busquen escindir-se d'Espanya per formar una pàtria "més petitona" i va recordar que "els pitjors mals que ha patit Europa han sigut per culpa del nacionalisme". "Estic radicalment en contra d'algú que vulgui fer una pàtria més petitona tenint-ne una de tan gran", va manifestar l'artista d'Úbeda.

Des de Quito, el músic natural de Jaén va argumentar que el conflicte està afectant el teixit social català. "Això no és com ho estan venent i es llegeix a la premsa estrangera que és Catalunya contra Espanya, és Catalunya contra Catalunya", va assenyalar abans de mencionar que "hi ha famílies que ja no es parlen entre ells, hi ha amics meus que ja no poden opinar públicament perquè volen seguir sent espanyols". 

Notícies relacionades

"Jo no soc un polític ni un opinador polític. Soc un ciutadà que es preocupa per les coses que passen al meu país", va exposar, abans d'acusar els dirigents catalans que "han dividit pel mig Catalunya".

Sabina va fer un al·legat contra els nacionalismes de tota índole, un dels grans mals que, segons ell, han afectat Europa. "Jo crec que el segle XXI és el segle d'esborrar fronteres en comptes de fer fronteres noves. Jo crec que Europa, on visc, els pitjors mals que ha tingut han sigut per culpa del nacionalisme, les dues guerres mundials", a la qual va sumar el conflicte dels Balcans.