DECISIÓ CONSISTORIAL

Barcelona suspèn dos dies la seva activitat institucional en solidaritat amb Sànchez i Cuixart

Els comuns, ERC, el grup Demòcrata i la CUP firmen una declaració demanant la llibertat dels "presos polítics" que no subscriuen Ciutadans, el PSC i el PPC

zentauroepp40569874 l alcaldessa de barcelona  ada colau  amb representants dels171017131949

zentauroepp40569874 l alcaldessa de barcelona ada colau amb representants dels171017131949 / Patricia Mateos

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimarts suspendre la seva activitat institucional durant 48 hores en protesta per l'empresonament dels màxims responsables de l'ANC i Òmnium CulturalJordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L'alcaldessa Ada Colau ha llegit una declaració institucional amb sis punts que ha sigut acordada per Barcelona en Comú, el grup Demòcrata, ERC i la CUP, en què "davant la greu decisió de la jutge" de dictar l'entrada a presó de Sànchez i Cuixart, el consistori acorda suspendre la seva activitat "en protesta" per les detencions i "en solidaritat" amb els empresonats. Queden així ajornades les comissions municipals previstes per a aquest dimarts i dimecres.

"Considerem que l'existència de presos polítics no té cabuda a la Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets humans i contra el Conveni europeu per a la protecció dels drets humans", indica el preàmbul de la declaració.

"Un conflicte polític"

El text anuncia la suspensió de l'activitat, defensa "la llibertat d'expressió i manifestació", rebutja la "judicialització de la política" com a resposta a un "conflicte polític que requereix solucions democràtiques".

Notícies relacionades

També demana la posada en llibertat de Sànchez i Cuixart, "empresonats per causes polítiques i crida la ciutadania a "seguir defensant pacíficament els seus drets i llibertats". El text conclou expressant la solidaritat dels grups amb les famílies, els amics i les entitats dels empresonats.

Protesta de Ciutadans i PP

Els grups de Ciutadans i el PPC han comparegut després que Colau llegís la declaració per mostrar la seva protesta per la paralització de l'activitat municipal. El PSC ha emès un comunicat en què rebutja la judicialització de la política i qualifica d'"actuació desproporcionada" l'empresonament de Sànchez i Cuixart, de qui demana la posada en llibertat. El grup de Jaume Collboni reclama una solució dialogada.