Puigdemont no aclarirà si va declarar la independència i demana dos mesos de mediació

El president també sol·licita que es paralitzin les actuacions judicials contra Trapero, Òmnium i l'ANC, segons publica 'El confidencial'

dcaminal40546397 gra007  barcelona  15 10 2017   el presidente de la generali171015120334

dcaminal40546397 gra007 barcelona 15 10 2017 el presidente de la generali171015120334 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, respondrà aquest dilluns al requeriment de Mariano Rajoy sense aclarir si va declarar o no la independència el 10 d'octubre al Parlament, segons publica 'El confidencial'. 

En la resposta al president del Govern, Puigdemont sol·licita que comenci una mediació durant dos mesos i demana reunir-se amb Rajoy per buscar solucions al conflicte. 

A més, el president demana la retirada dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya per l'1-O. També sol·licita que es paralitzin les actuacions judicials contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i contra les associacions Òmnium i l'ANC. Tant Trapero com els presidents d' Òmnium, Jordi Cuixart, i l'ANC, Jordi Sànchez, han de declarar aquest dilluns davant l'Audiència Nacional per un delicte de sedició. 

Fermesa i democràcia

Notícies relacionades

De fet, fonts de la Moncloa han reiterat que qualsevol resposta ambigua que no sigui un 'no' clar per part del president suposarà aplicar l'article 155, que pot suspendre parcialment o totalment l'autonomia de Catalunya.

Per la seva part, fonts del Govern han assegurat que el president apel·larà de nou al diàleg. El mateix Puigdemont va aprofitar diumenge l'acte d'homenatge al president Lluís Companys per dir: "Reiterem el compromís amb la pau, el civisme i també amb la fermesa i la democràcia com a inspiradors de les decisions que hem de prendre".