COMPTE ENRERE

Santi Vila: "El Parlament no ha votat cap tipus de declaració"

El conseller d'Empresa equipara les pressions contra el diàleg de CUP i Ciutadans: "Tots gestionem els nostres extremistes"

santi-vila

santi-vila

1
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller d'Empresa de la Generalitat, Santi Vila, ha apuntat una possible sortida per a l'ultimàtum al qual s'enfronta aquest dilluns el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En declaracions a La Sexta moments abans de l'inici del sopar d'entrega del premi Planeta ha recordat que "no es pot fer marxa enrere sobre una cosa que no s'ha votat. El Parlament de Catalunya no ha votat mai cap mena de declaració".

La CUP i Ciutadans: "Tots gestionem els nostres extremistes"

Vila ha admès que "tant a Barcelona com a Madrid" hi ha qui vol torpedinar les possibilitats de diàleg. I preguntat sobre les pressions rebudes al Govern per part de la CUP, ha equiparat implícitament aquesta formació amb Ciutadans. "Ell Govern de Rajoy té algun grup parlamentari que li demana que apliqui el pal; tots gestionem els nostres extremistes".

Notícies relacionades

No obstant, també ha recordat que "tant a Barcelona com a Madrid hi ha persones, institucions i empresaris amb desig de donar una enèsima oportunitat al diàleg". Segons la seva opinió, els gestos de Puigdemont deixen "un petit marge" per poder seguir maniobrant des de "la moderació, la tranquil·litat i la serenitat", malgrat que ens trobem en "la típica situació tensa i d'extrems".

Vila ha sigut l'únic representant del Govern, amb la notòria absència del titular de Cultura, Lluís Puig. La taula presidencial del premi ha estat composta per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, i el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, a la dreta del president del Grup Planeta, Josep Creuheras, amb Vila i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, a la seva esquerra.