Rivera demana un "pacte previ" amb PP i PSOE en les pròximes eleccions catalanes

El líder de C's no proposa concórrer junts sinó que la llista més votada creï un govern de coalició

Avisa que amb la resposta de Puigdemont al Govern "no s'acaba tot" perquè és "un problema de fons"

1
Es llegeix en minuts

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat aquest divendres que els partits constitucionalistes arribin a un "pacte previ" en les pròximes eleccions catalanes per "formar un govern alternatiu" al dels independentistes, on la llista més votada pugui governar en coalició amb els altres partits.

En declaracions a Antena 3, ha afirmat que fins que els partits constitucionalistes "no guanyin a les urnes", el conflicte secessionista "pot parar un quart d'hora però reaparèixer en dos anys". "S'ha de ser generós i poder arribar a acords", ha afegit.

"Els partits constitucionalistes no només fem acords en l'últim moment, sinó que creiem en la victòria, i per a mi això passa per un acord en el qual la llista més votada pugui governar en un govern de coalició amb altres partits constitucionalistes", ha explicat.

Pel que fa al líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha mostrat confiat que la seva formació "recolzaria que governi una alternativa o s'abstindria" i ha assegurat que "haurà de decidir" entre el líder d'ERC i actual vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i "el candidat constitucionalista" quan vegi "els seus pocs escons".

El PP va oferir a C's i el PSC un pacte similar abans de les últimes eleccions que no va arribar a forjar perquè la unió dels partits independentistes (CUP i Junts pel Sí) va sumar més escons i va frustrar un Executiu alternatiu.

"Un problema de fons" 

Notícies relacionades

Rivera ha assegurat que el conflicte secessionista "no s'acaba amb una carta" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en què aclareixi si dimarts va declarar o no la dependència i ha explicat que es tracta d'"un problema de fons" que necessita diàleg "però dins de la democràcia, ja que fora d'ella no hi ha res a dialogar".

A més, ha insistit que és "incapaç de fer una predicció" sobre la pròxima decisió de Puigdemont ja que, segons ell, no pot entrar "al cap d'un senyor que delinqueix". "Soc incapaç de ficar-me al cervell d'un president que s'ha saltat les lleis, la democràcia i la Constitució", ha conclòs.