ERC suspèn un càrrec que va ironitzar amb l'accident de l'Eurofighter

"¿Quan hi haurà controls d'alcoholèmia en l'aire?", va tuitejar Domingo Mir

zentauroepp40519883 twitter domingo mir171013095151

zentauroepp40519883 twitter domingo mir171013095151

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

ERC ha obert un expedient disciplinari i ha suspès de militància amb efectes immediats el militant Domingo Mir, coordinador del grup municipal republicà a l'Hospitalet de Llobregat, per demanar en un tuit controls d'alcoholèmia en l'aire, que posteriorment va eliminar.

Segons informa Esquerra, aquesta decisió s'ha pres després que Mir pengés a les xarxes socials "un desafortunat comentari arran de l'accident aeri" en què ahir va perdre la vida el pilot d'un avió militar.

"¿Quan hi haurà controls d'alcoholèmia en l'aire?", va escriure Mir, que després va explicar al seu compte de Twitter que no pretenia burlar-se de la mort del pilot, sinó "demanar que el que veiem normal en el trànsit sigui extremat encara més en l'aire, independentment de la bandera de la línia aèria".

Posteriorment, el regidor republicà va demanar disculpes "si el tuit és desafortunat" i va afegir: "Estic avergonyit. Em vull disculpar amb tothom que hagi pogut ofendre, especialment els amics i familiars de la víctima. Tot el suport i condol".

Esquerra Republicana ha manifestat que el comentari inicial del regidor va ser fet des de l'àmbit estrictament personal i ha reiterat el seu enèrgic rebuig a aquestes manifestacions. Mir ha presentat la dimissió del càrrec que exercia en l'executiva local, segons ha informat ERC.

A més, des d'Esquerra Republicana s'ha obert un expedient disciplinari per "determinar les responsabilitats oportunes" i fins a la resolució d'aquest expedient "queda suspès de militància".

Notícies relacionades

Per últim, ERC ha manifestat el seu condol a familiars i amics del pilot víctima de l'accident aeri.

El capità de l'Exèrcit de l'Aire Borja Aybar, de 34 anys i natural de Puertollano (Ciudad Real), va morir ahir quan tornava de participar en la desfilada de la Festa Nacional celebrada a Madrid pilotant un Eurofighter, que es va estavellar a prop del seu destí, la base aèria d'Albacete.