PRESSIÓ AL PRESIDENT

La CUP envia una carta a Puigdemont perquè proclami ja la república

Els anticapitalistes consideren que aquesta és l'única via per aconseguir el reconeixement internacional

La CUP ha enviat aquest divendres una carta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La CUP ha enviat aquest divendres una carta al president Carles Puigdemont en què li exigeix "la proclamació de la república" perquè consideren que és l'única manera per aconseguir el reconeixement internacional de Catalunya com a subjecte polític.

"Respondre d'una altra manera al requeriment del president Rajoy suposaria avalar totes i cada una de les seves amenaces, el seu menyspreu i la seva repressió, i suposaria tornar a redós de la legalitat constitucional espanyola amb la qual la majoria social va resoldre trencar", afegeixen els anticapitalistes en un nou exercici de pressió contra el president com el realitzat ahir a la nit pel secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Document

Carta de la CUP a Puigdemont.

Carta de la CUP a Puigdemont

La CUP considera que ni els partits polítics espanyols ni la mediació internacional faran variar la posició immobilista de l'Estat. "Els partits que, en els últims dies, s'han mostrat absolutament contraris a permetre el dret a l'autodeterminació, sumen una majoria reforçada al Congrés espanyol i estan disposats a seguir negant-nos drets i llibertats, amparats en una Constitució deslegitimada i sabent que tenen els poders econòmics i la UE al seu costat", afegeixen a la carta.

Segons els anticapitalistes, si el que pretén el Govern central és "seguir aplicant les previsions de l'article 155 de la Constitució espanyola", que ho faci "amb la república ja proclamada", continua el text.

Notícies relacionades

En la missiva, també donen per tancada "l'esperança en la mediació internacional" si aquesta ha tolerat el que han qualificat de desplegament militar i les càrregues policials que van deixar més de 900 persones ferides per voler votar i, en canvi, "només demana a l'Estat que obri una ponència al Congrés per valorar la reforma de la Constitució, sense cap garantia que aquesta generi nous marcs de respecte dels drets civils i polítics".

"Restar immòbils davant les seves amenaces, les seves negacions i la seva autoritat no ens permetrà existir com a poble, no ens permetrà governar-nos ni avançar en la consecució de més drets i llibertats", argumenten. La carta finalitza dient que, encara que una eventual república catalana no té el suport d'altres estats i mercats, sí que comptaria amb el suport de la gent.