REACCIÓ DE L'EXPRESIDENT

Artur Mas recalca que ni la CUP ni l'ANC presideixen el Govern

L'expresident afirma que a qui correspon decidir com respondre a Rajoy és a Puigdemont

Admet que es va plantejar la convocatòria d'eleccions però afegeix que la principal "batalla" del Govern és que siguin constituents

zentauroepp40520146 el expresidente artur mas a tv3171013103043

zentauroepp40520146 el expresidente artur mas a tv3171013103043

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha advertit aquest divendres que ni la CUP ni l'ANC presideixen el Govern i que qui ha de decidir com respon al requeriment del Govern central és el president Carles Puigdemont. "Cadascú fa el seu paper, però cap d'ells presideix el Govern. Cadascú pressionarà, però hi ha un Govern i un president que han de prendre les decisions, com a Govern. Qui decideix és el Govern", ha subratllat en una entrevista a TV-3.

Aquestes declaracions arriben després que hagin començat a créixer les pressions a Puigdemont perquè aixequi la suspensió decretada sobre la DUI. Aquest mateix divendres, la CUP ha enviat una carta al president en què li exigeix que proclami ja la república catalana, en la mateixa línia que es va expressar dijous l'ANC, que va demanar la declaració d'independència davant la falta de diàleg per part de l'Executiu central.

La CUP ha reaccionat 'ipso facto' i ha acusat Mas d'usurpar descaradament "el patrimoni polític" de l'1-O, segons ha apuntat a Twitter el portaveu del secretariat nacional i exdiputat, Quim Arrufat.

Durant l'entrevista, Mas també ha admès que la convocatòria d'eleccions a Catalunya es va plantejar com una opció possible en algun moment durant la gestió de la declaració de Puigdemont de dimarts passat al Parlament i s'ha mostrat convençut que les eleccions vindran i que la principal "batalla" del Govern és que siguin de caràcter constituent, tot i que ha apuntat que la violència és un factor nou amb el qual ningú comptava.

Càrrec de representació

D'altra banda, ha negat que hagi plantejat presentar-se ell a unes eleccions, tot i que ha matisat que sí que li agradaria exercir un càrrec de representació a l'exterior en una eventual república catalana, lluny de les funcions executives.

Notícies relacionades

"Si creiem que la independència és simplement proclamar la república és que no coneixem la realitat", ha sentenciat, i ha afegit que Catalunya s'enfronta a un os dur de rosegar i que costa molt incidir en l'opinió internacional.

Ha demanat que no es qüestioni el compromís dels líders del procés sobiranista perquè s'estan enfrontant a penes de presó, inhabilitacions i multes, i ha considerat que els terminis "no són la millor companyia perquè posen molta exigència".